spectacle : Ah mon amour

Synopsis

Een normaal gezin. Of laten we eerder zeggen “ volgens de normen”. Blijkbaar toch. Het is de dag waarop Robin haar twaalfde verjaardag viert. Haar ouders, Xavier en Yvette, hebben wat hun nog rest aan familie uitgenodigd (een panseksuele zus en LGBTQIA+ militante, een geleerde en alcoholische oom, een macho en reactionaire broer en een zus, kwezel en botaniste) en beschouwen dit als een verjaardagsfeest. Maar wat de ouders van Robin hebben voorbereid, blijkt heel anders te zijn. Iedereen zal zich aan zijn stoel moeten vasthouden want niets zal nog ooit meer hetzelfde zijn. Er komt een overvloed aan onthullingen, de maskers vallen en de vernis schilfert af. En uiteindelijk zal aan iedereen worden gevraagd om tot de kern van de zaak te komen.

De Stille Variaties », een caleidoscopische en gedocumenteerde voorstelling over intersekse en zelfbeschikking. Zacht als zijde en scherpzinnig, tender en gespierd, een zaak van ballen en eierstokken, vernietigt onze vooroordelen en gooit gevestigde ideeën om (maar niet alleen), bestrijdt stereotypes op gebied van seks (en niet alleen). De toneelspeelster geeft leven aan deze politiek banale en pathetisch grappige familie door een glimp op te vangen van degenen die verborgen zijn achter de schijn van normaliteit en om ons de stem te laten horen – waar of poëtisch- van degene die we te lang hebben doen zwijgen.

Nog steeds weinig of slecht bekend, betreft de kwestie van interseks 1,7% van de bevolking en haar onwetenheid veroorzaakt lijden en dicriminatie. Het theatergezelschap Ah mon Amour ! biedt u 75 ademloze minuten aan in een poging de ervaringen en beweringen van de betrokken mensen te begrijpen en de vaak nutteloze en onomkeerbare verminkingen en behandelingen die vandaag nog te vaak gebeuren, soms bij zeer jonge kinderen, aan de kaak te stellen.

 

Duur : 1u15

Publiek : vanaf 14 jaar

Deze voorstelling kan zowel voor alle publiek of voor jong publiek gespeeld worden.

Creatie partners : 

      

           


Agenda

Févier 2023